hundemarked.no - Norges Største Hundemarked! [ Hund / Hundeutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Webshop / Hundebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]

 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hundemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Ridegrener
 Trav
 Hva bruker du?

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smileys
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

  Kryss av her for å inkludere signatur fra din profil.
    

E M N E      H I S T O R I K K
Leikas Postet - 14/12/2005 : 17:19:28
Hei hei =)
Bare lurer på om dere bruker beskyttere (beinbeskyttere o.l.) på hestene deres i trening (Tenker da både hurtigkjøring, annen trening) og i løp?
Bruker dere kanskje kun i løp og ikke i trening?
Bruker dere noe "ekstrautstyr" på hestene når de går løp (Klaffer, busser, ørepropper, gapegrime, sjekk)?

På våre hester bruker vi ikke beskyttere når vi kun er på tur..
Bruker beskyttere på de som trenger det når vi trener hurtig i banen..
Ellers så bruker vi også beskyttere på de som går løp.. =)

Hestene som går løp bruker av og til busser hvis de blir for lett foran, eller hvis det er en mulighet for at de tråkker på seg når de galopperer..
Ellers så bruker de sjekk og ørepropper som regel =)
Har også brukt klaffer på treåringen..

Klem Lene
15   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
ponnikusk94 Postet - 22/05/2011 : 22:54:03


Jeg har to travere, en gotlandsruss og en varmblodstraver.
I trening går begge med åpent vanlig hodelag, med rett gummibitt. Begge går også med bakbeinsbelegg, ponnien fordi han er trang bak og gnisser beina sammen, hesten fordi han slår seg lett. De skritter uten belegg.
I løp går hesten med kvarte draskylapper for å ha et ekstra gir til slutt, delt gummibitt, kryssgapegrime for å bli mindre stri, bakbeinsbelegg, sjekk, draørehette med propper fordi han er hissig fra start og busser foran for å få mer vekt fordi han er passgjenger.
I løp går ponnien med halve skylapper for å bli gira, rett gummibitt, gapegrime, bakbeinsbelegg, busser foran for å bli mer travsikker, sjekk, jordblender for å få bedre konsentrasjon.
Leikas Postet - 07/01/2006 : 23:25:44
En sperrestropp brukes for å hindre at en hest tar hodet opp i "været"..
Kalles også Springreim (?)..
"Sperrestropp kalles det vi bruker i travmiljøet. den sitter fast i gjorden og festes i nesereimen. den brukes mest på banen på hester som blir stresset og kanskje steiler i defilering eller volting, noe som er livsfarlig."
Lillemille Postet - 07/01/2006 : 22:51:56
Kan noen forklare med hva sperrestropp er? Og hvorfor det brukes?
canooon Postet - 07/01/2006 : 22:15:27
når jeg hurtigkjører på bane bruker jeg det utstyret jeg bruker i løp.. bakbeinsbelegg, bussa å sjekk. På løpsdaga bruki æ ørproppa, men d jær ætj i trening.
Når æ trene heim så bruke ætj nå ekstra utstyr, uten om når æ intervall kjøre. da bruke æ bakbeinsbelegg, men prøve å bruk dæm minst mulig, å helljer bruk løpsbandasja.. pga at det ofte bli gnag av bakbeinsbelegg når dæm bli brukt i trening..
extol Postet - 31/12/2005 : 02:17:09
Kopi av melding:
Men en ting jeg ikke helt skjønner når jeg ser hester gå løp og i trening.....hvorfor sjekke opp hesten og så sette på sperrestropp?? hesten skal gå med hodet opp, men på veien blir den hindret pga sperrestroppen??


Bruker sperrestropp på Stolen fordi at hun blir veldig hissig. Når kusken prøver å holde igjen, går hodet til værs slik at sjekken henger som en slapp sokk over nakken på henne :) I tillegg MÅ hun "slenge" hodet opp for å klare å feile. Med sperrestroppen klarer hun ikke hive opp hodet, og dermed klarer hun heller ikke så lett å hive seg over i galoppen (noe som kan skje om hun blir hissig og blir holdt igjen) Etter sperrestroppen kom på har hun omtrent ikke feilet fra start. Martingal har vi prøvd, men da ble hun veldig entømt.

Når hun er oppsjekket er det enda litt slakk i sperrestroppen, og sjekken er ganske "lang" (hun har hodet lavere i full fart enn i lav fart oftest) Så samvittigheten min er ganske god der :)

Bruker ikke sperrestroppen i trening.
richrobin Postet - 29/12/2005 : 22:47:36
Jeg har hatt en del travere opp gjennom tiden som har gått. De aller fleste av dem har tjent over 100 000, mens en tjente over 300 000 og en nesten 500 000.

Hestene mine har vært forskjellige på mange måter, noen kunne gjøre all jobben i løpene selv, noen måtte ha smygløp og ligge på vent, noen var raske fra start, noen kunne ikke gå voltestart... Så vel som at de har hatt forskjellige kvaliteter, har de hatt ulike behov.

Den ene hoppa vår var naturtraver (ingen belegg, og kunne gå uten sko). Han som tjente neste 500 000, måtte ha sko fordi han hadde så dårlige høver - og han hadde belegg på ALLE beina, omtrent på alle de stedene der du kan få satt på belegg.

Han siste jeg hadde (300 000 innjente kroner, gikk 1.14) trengte en del utstyr. I løp hadde han høye bakbeinsbelegg, knebelegg, busser forran (hvis voltestart, piggføre eller han bare ble for lett. I tillegge til dette trengte han en lett bakbeins buss på høyre bakbein, fordi han ALLTID var bortpå og toucha der. Ellers hadde han en vanlig q.h. sele, som vi festet et rupeskydd på for at han ikke skulle drite ned kusken. I tillegg hadde han et draskylapphodelag med entomsbitt, gomtrykker (spesielt sjekkbitt), lang sjekk, gapagrime, tungestropp, ørepropper/ørehette eller ørehette med drapropper - avhengig av om det var voltestart/autostart. Om vinteren når det var kaldt var han en av få hester som gikk med dekken i løp.

Når vi var ute å reiste fikk han alltid på seg bandasjer med tjukke magnetplater, plast, kne- og hasesvettere (beskyttere), filtboots på høvene/kodebøyen, magnetdekken + andre dekken avhengig av årstid/tempreatur og lærgrime :)

Det var vel omtrent det.... Tror jeg da...:) Men alle hestene mine har vært veldig forskjellig da.
HelleG Postet - 29/12/2005 : 11:14:17
Jeg har ingen løpshest nå, men gamlegutt brukte bakbensbelegg for han hadde det med å slå seg på bakbena under løpene, skylapper, halve eller helstengte og vanlig sjekk bitt. Det nye håpet vil vel gå med belegg han og for å beskytte bena, antagligvis luftsjekk for å ikke bli så stappa med bitt i munnen og ellers ikke noe spes. Er han forsatt hingst når starten kommer, så er det mulig han vil gå med susp, men han klarer fint å dra opp steina sine, så jeg tror ikke det blir noe problem for han.

Men en ting jeg ikke helt skjønner når jeg ser hester gå løp og i trening.....hvorfor sjekke opp hesten og så sette på sperrestropp?? hesten skal gå med hodet opp, men på veien blir den hindret pga sperrestroppen?? Kanskje jeg som er litt snål men jeg skjønner liksom ikke poenget. Eneste som skjer er at hesten bygger en ille underhals....mulig det hindrer strie hester i å være så strie, men hva skjer når den tas av?? sånn under vanlig trening evnt. bare lurer, ikke noe kritikk.
Mari^_^ Postet - 25/12/2005 : 00:00:04
Vi bruker ørepropper som dras ut på oppløpet, samt nesepus og bandasjer og kopper. Dessuten går de med sjekk i løp.
Lene. Postet - 18/12/2005 : 23:30:13
Kopi av melding:
Lene bruker gjerne stiv halestang på Knekten? For at han ikke skal piske med halen?


Jepp,jepp...var jo noe så enkelt som det...
extol Postet - 18/12/2005 : 23:19:45
Lene bruker gjerne stiv halestang på Knekten? For at han ikke skal piske med halen?

Stolen bruker drahette m propper (bare propper rister hun ut før løpet), hele draklaffer som stenges, sperrestropp og bandasjer bak. Belegg får hun bare gnagsår av!
Liv-KleppanBest Postet - 17/12/2005 : 23:25:20
Under hurtigtrening her hjemme og under ridning og kjøring på banen bruker vi bakbeinsbelegg. på banen bruker vi også gapegrime og sjekk.

ellers bruker vi ikke noe ekstra..

Alvanesen Postet - 17/12/2005 : 16:06:15
Jeg bruker ingenting ekstra på min!
Benbelegg trenger ikke min, har en veldig flink skoer og han traver fint;)
Men bruker av og til gapegrime, lettere ta han ned om han er FOR sprek å skulle galoppere.. Men aller helst minst mulig, fungerer veldig fint for oss det;)

Klem:)
Madam Fame Postet - 16/12/2005 : 21:04:08
I rolig trening bruker jeg ingen ting på beina.. Skal vi springe intervaller har jeg på bakbeinsbelegg og busser..
Blir vel det samme i løp også siden det er det han fungerer best med..
Kjører med halve skylapper.. men kun for å slippe å montere/demontere når vi skal på banen.. (blir så ukonsentrert uten dem på banen), og så bruker vi den amerikanske luftsjekken.. Har ørehette på ham også.. men kun for å holde ham litt roligere, girer litt ekstra uten.. men ikke av stor betydning..
Slagreima kommer alltid til å være en del av utstyret..
Tungestropp bruker vi HELST ikke.. Kun hvis det er livsnødvendig.. Hadde en hest som stod å dro i tunga før et løp.. Og da vi tilfeldigvis så eter før vi gikk ut med henne, oppdaget vi att tunga hadde knytt seg sammen til en ball i halsen på henne.. Kunne fort ha stupt i banen den dagen, grunnet lite lufttilførsel.. Så det er ikke alltid man kan stole hundre prosent på tungestropper..
Ragnhild E Postet - 16/12/2005 : 00:26:09
Skjønner :)
Lene. Postet - 15/12/2005 : 12:03:22
Ragnhild E : Busser er det samme som mange innen ridemijøet kaller kopper... Gummibeskyttelse som går over hoven,i tillfelle hesten tråkker på seg. Brukes også for ekstra tyngde og balanse i trav. :)

 Image Forum 2001 This page was generated in 0,16 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2008 © Hundemarked.no - Norges største Hundeside!
Her kan du kontakte vår Kundeservice: Kontakt oss
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.