hundemarked.no - Norges Største Hundemarked! [ Hund / Hundeutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Webshop / Hundebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]

 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund!
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hundemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hund - Generelle forum
 Hundepsykologi og adferd
 bjeffing

MERK: Du må være registrert for å kunne sende et svar.
For å registrere, klikk her . Registrering er gratis!

Skjermstørrelse:
Brukernavn:
Passord:
Format modus:
Format: FetKursivUnderstreketGjennomstrek VenstrejustérSentrertHøyrejustér Horisontal linje Sett inn linkSett inn e-postSett inn bilde Sett inn kodeSett inn sitatSett inn liste
   
Melding:

* HTML er AV
* Forumkode er PÅ
Smileys
smil [:)] stort smil [:D] cool [8D] rødme [:I]
tunge [:P] ond [):] blink [;)] klovn [:o)]
sort øye [B)] åtter [8] rynke [:(] sjenert [8)]
sjokkert [:0] sur [:(!] død [xx(] søvnig [|)]
kyss [:X] godkjent [^] mislike [V] spørsmål [?]

  Kryss av her for å inkludere signatur fra din profil.
    

E M N E      H I S T O R I K K
katriiine Postet - 13/06/2008 : 14:32:14
hunden min er en veldig snill og lskverdig hund, men hun er litt nervøs for nye mennesker. hun er fæl til å bjeffe når det kommer noen, og høres rett og slett sint ut. alt blir greit så fort hun får hilse.

det virker som hun er nervøs under bjeffingen, ikke noe agresjon so ligger bak. synes det blir feil å "banke" henne når det kommer noen, siden det vil forsterke at det er noe farlig..eller?

noen tips her?:)
2   S E N E S T E      S V A R    (Siste først)
-Nina- Postet - 30/08/2010 : 02:25:16
Likte forslag nr 3 til poppylove.
Bjeffehalsbånd er derimot en ting jeg ville styrt unna. Jeg passa ei bikkje i noen timer en gang som visstnok måtte ha dette, og det som i hovedsak skjedde var at båndet reagerte på "viberasjon" i stedet for bjeffing, altså ikke lyden. Hunden hadde vært stille hele tiden, og skulle drikke vann, og drakk litt i overkant så den begynte med en hostelyd, og da ble bjeffehalsbåndet utløst. Så i bunn og grunn fikk bikkja kjeft for å sette vann i halsen...

En annen ting du kan gjøre med bjeffinga og nervøsiteten er å trene på det. Samle en haug med folk, fortell dem situasjonen til hunden og få dem en og en til å banke/ringe på døra (hvis det er der problemet ligger, at folk kommer inn). Selv om disse folkene ikke nødvendigvis er nye bekjentskaper, vet ikke hunden det idet de banker/ringer på, og det bør derfor gå an å bruke venner til å hjelpe til med treninga. Be hunden om å sette seg noen meter unna døra (dersom den løper bort til den), og der skal den sitte og være stille før det kommer noen inn. Før eller senere blir det kjedelig å bjeffe på en lukket dør i tillegg til at man må sitte på samme plassen hele tiden. Nøkkelordet her er tid. Når hunden er stille kan du prøve å åpne døra og la vedkommende ute komme inn. Hvis bjeffingen begynner igjen, går vedkommende ut igjen og venter til det er stille før dere prøver på nytt. Ideen er at det skal være ros for hunden at vedkommende ute kommer inn, fordi da kan du gi den en godbit mens vedkommende passerer og går og setter seg f.eks i stua. Når den har fått ros, kan dere ta en pause før prosessen gjentas- til hunden sitter på plassen sin og besøket får komme inn uten at det blir masse bjeffing og bråk.
Dette er ikke noe jeg har prøvd ut selv, så vet ikke om det virker, men jeg har hørt at det i hvertfall skal være effektivt på hunder som blir veldig oppspilte ved besøk. Det kan jo hende det hjelper på nervøse hunder også.

Bare et lite forslag, håper på flere innlegg i form av andre ideer/metoder.
PoppyLove Postet - 14/07/2008 : 17:32:24
Jeg har det samme problemet med tispa mi, og jeg har noen tips:) Det som er tingen her er at jeg har prøvd alle, så jeg vet ikke hva som har gjort henne bedre:/

1. Lag høyere lyder enn hunden. (Dette bør du ikke gjøre når det kan komme folk, da de kanskje vil tro du er gal?). Om du bor sammen med noen, kan en av dere gå ut og komme inn slik at hunden begynner å bjeffe, og f.eks du roper eller lignende slik at du lager høyere lyder:)

2. Rop "nei" hvor hvert bjeff. Også dette bør øves på slik at du ikke gauler og skriker når det kommer folk..

3. Ignorer hunden totalt - og be alle andre om å gjøre det også. INGEN får klappe og kose med henne før hun tier stilt.Håper noe av dette hjelper:)
Det er jo også noe som heter "bjeffeband" om det er nødvendig:)

 Image Forum 2001 This page was generated in 0,12 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2008 © Hundemarked.no - Norges største Hundeside!
Her kan du kontakte vår Kundeservice: Kontakt oss
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.