hundemarked.no - Norges Største Hundemarked! [ Hund / Hundeutstyr / Rubrikk annonser / Kjøp / Salg / Stall / Debatt / Kurs / Nyheter / Webshop / Hundebutikk / AUksjon / Nettbutikk ]

 

Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
MIX - for Hest og Hund! - problemer..
    MIX - for Hest og Hund!
MIX - for Hest og Hund!
Hundemarked.no | Hovedside MIX | Forum-regler | Brukerprofil | Aktive emner | Medlemmer | Søk | Hjelp
Brukernavn:
Passord:
  Velg språk
Lagre passord
 Alle fora
 Hest - Generelle forum
 Problematferd
 problemer..
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Forfatter  Emne Neste emne  

*Prinsen*

» VIP

Innlegg: 150

Skrevet - 29/04/2010 :  15:52:44  Vis profil  Svar med kopi av melding
Først er spørsmålet: vet noen om det er noen horsemanship kurs o.l i Akershus??

Så over til problemene:

Første problemet er:
Når vi skal gjennom et boligfelt (for å komme til skogen), så begynner hesten min å småtrave mot boligfeltet, for så å bråstoppe rett før og rygge og snu, eneste som hjelper er å bli skikkelig sint å smekke til han å "vrenge" han rundt, men dette er en metode jeg ikke liker, derfor har det blitt til at vi kun rir tur rundt jordet..(noe som ikke er mye trening). Når jeg leier han gjennom boligfeltet følger han etter meg. og når vi rir sammen med andre går han greit, men så fort vi er alene og jeg sitter oppå får han helt hette. Har tenkt på at dette er tull fra han sin side i og med at han begynner å småtrave bortover veien mot boligfeltet for så å stoppe, men alikevel er han kjempespent og kvepper for hver minste ting resten av turen..så hvordan ville dere løst dette?!

En annen ting er på banen i det siste, jeg har alltid tømmelongert han eller løslongert han, og da går han fint, men de siste ukene har han hver gang jeg har bedt han gå opp i trav, stoppet, snudd seg inn mot meg og bare stått der.. når jeg smeller pisken i bakken og smatter på han blir han bare stående å se på meg, når han går løs, om jeg da får han opp i trav for en liten stund, legger han ørene litt bakover, har hodet mot meg mens han traver og rister på hodet før han igjen stopper og snur seg mot meg og står der...da får jeg han ikke til å gå noe mer, etter hvert som jeg går mot hoften hans for å få han fram, så står han på stedet og bare snur seg etter meg, og ellers går etter meg.
Vi har jo trent bakkearbeid før, hvor han skal trave rundt og når jeg sier holdt så skal han stå, snu seg mot meg og komme inn til meg, men nå har han begynt å gjøre dette hele tiden. Og jeg føler straff er feil, da vi har øvd på dette tidligere, men nå virker det som han "bruker dette" for å slippe å trene... jeg tør ikke presse han for mye da han er en veldig dominant hest, han har aldri gjort det,men er usikker på om han kan "fly på meg" om jeg presser han mer, selv om jeg tviler på han vil gjøre det.

Håper på hjelp og svar!

(og ja, hadde jeg funnet noen kurs i Akershus område hadde jeg absolutt dratt på det for å få hjelp!)
   Emne Neste emne  
 Nytt emne  Svar på emne
 Skrivervennlig versjon
Snarvei:
 Image Forum 2001 This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000
[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2008 © Hundemarked.no - Norges største Hundeside!
Her kan du kontakte vår Kundeservice: Kontakt oss
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.